Planering pågår!

I dessa vintertider finns det ett och annat att göra inför den kommande säsongen, beskära träd, buskar och sina krukväxter. Men också PLANERA SIN ODLING! Jag har bestämt mig för att göra ett gediget schema som ska kunna följas av en zombietrött person och ändå få saker gjorda på ett strukturerat sätt. Därav mitt odlingsschema! Så här ser det ut hittills:

Plan1Plan2

Bilderna går att klicka på för att läsa. 

Även om jag kommit väldigt långt och skulle kunna nöja mig med den här informationen jag insamlat så är det ju så intressant!!! Växtföljd, polykultur, kan en göra båda samtidigt?! Och det är fortfarande saker jag ”behöver” kolla upp, typ vanligaste ohyran för de olika grödorna, någon speciell näring som någon gröda behöver m.m. Jag tänkte försöka att inte ta mig vatten över huvudet men nu får vi se hur det går med det. Det känns bra i.a.f. att ha en grund att bara följa och checka av. Det ska vara lätt att göra rätt!

Annonser

2 tankar om “Planering pågår!

  1. Såå ambitiöst!! 🙂 Nu förstår jag vad som saknas när bara två av alla frön vi sått groddat sig – faktasamlande och tänkande. Konstigt nog lyckas alltid största barnet utan detta, han sådde krasse helt spontant och fick ett lerfat fullt medan inte ett enda av mina myntafrön gav någon utdelning :/. Så kanske behövs det också magiska gröna fingrar?

    • Om jag ska ro hem det här så måste jag ha lite ordning på torpet! 😉

      Hehe, jag tror dessutom att krasse är extremt lättodlat så misströsta ej. Mynta har jag själv aldrig odlat, vi får rapportera varandra hur det går! Vad är det du har sått nu då? Sen är det ju också så att frön håller inte hur länge som helst, så har en gamla frön så får en så lite extra mycket. Bäst är tydligen att hålla frön i kylen, då får de så lång livslängd som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s