Min stora förebild

Alys Fowler är en fantastiskt intressant människa som skapat en underbar odlingsserie där hon odlar på sin bakgård. Hennes mål är att under en säsong odla så mycket att hon får ut en måltid per dag från sin trädgård. Samtidigt som det ska vara vackert, gärna året om. Det är en väldigt fin serie och den har så himla mycket tips och trix för en odlingsentusiast som jag själv. Jag kan titta på serien om och om igen och ser nya saker hela tiden, så mycket detaljer! Här nedan hittar ni till serien, The edible garden

Förra sommaren gjorde jag egna blomtryck på papper inspirerat av serien, fast i serien gjorde de trycken på tyg. I år hittills har jag gjort odlingsstickor, eller pinnar rättare sagt. Såg det i förbifarten i serien med Alys och tycker det är den ultimata lösningen! Klart en vill ha naturmaterial, och vad är inte mer naturligt än en bit överbliven kvist?!

Odlingspinne

Alys har även gjort kortare klipp med tips på saker och ting för en odlare. I det här klippet nedan går hon bland annat igenom hur man kan starta igång en ny odlingsyta utan att behöva gräva. Det kallas Lasangeodling och innebär att en bygger på lager med kartong, gödsel och jord om vartannat så att gräs och ogräs kvävs samtidigt som en kan börja odla på det översta lagret. Så småningom kommer maskarna ha ätit sig igenom kartongen och en har då en fullgod fin jordbädd utan ogräs att fortsätta odla i, och utan att behöva gräva det minsta! Åh, odlingsmetoder!

Vad har ni för odlings- och trädgårdsinspiration? Berätta och länka gärna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s