Vårstädning och anläggning

Det som händer just nu i lotten är vårstädning och lite anläggning. Jag följer smhi.se slaviskt för att passa in vilka dagar jag kan vara där och inte. Och igår var det fint en stund så då fortsatte jag med ett projekt jag påbörjat.

Perennerna ska ju klippas ned på våren och då har jag tänkt att jag ska klippa bort fröställningarna och återanvända stammarna. Så stammarna klippte och knäckte jag och tänker använda klippet som ”halm”gångar.

perennklipp

Jag håller på och bygger upp en ny yta där jordärtskockan varit förut. Där ska jag göra en slags rabatt och odla purjolök och jordgubbar tillsammans. Och bredvid ska en kunna smyga in i lotten.

purjostart

En del stenar samlade för att bli en kant. 

purjoochsmyggång

Det här är från andra hållet där jag grävt ner lite sten och bygger upp som en minimur. Sen har jag lagt perennklippp som ingången bredvid.  

Jag vill ha en massa små smygiga gångar överallt så det ska vara lätt att ta sig fram. Här är precis i början av lotten från en av ingångarna till området. Och det ska här vara lätt att smyga in bakom kornellen (det röda som sticker ut till vänster på bilden) och gå rakt in i lottens gömmor. Pö om pö får jag fylla på med min stenkant och perennklipp. Och det är det som är så kul, att en kan göra olika saker hela tiden och precis vad en känner för i stunden. Stor variation.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s