Min lotthelg

God morgon mina påskliljor. I lördags var jag i lotten och fixade igen. Fortsatte med kompostmullen och fyllde på tills det blev klart hos bärbuskarna. Satt även länge och bara njöt i solen. Plockade hem lite påskliljor som alla slog ut under natten och tittade piggt på mig och mina sömndruckna ögon på söndagsmorgonen.

Påskliljorna

Jag har hur mycket påskliljor som helst! Sen kommer det även lite tulpaner, fast det är bara några få. Kul att följa utvecklingen och se vad som kommer upp. Ska skriva en lista på lökar jag vill sätta till nästa år.

PåskliljaDet här är bara en liten liten del av alla påskliljor

Den förra ägaren av lotten, Sören, berättade vid överlämnandet att det fanns en husfågel som man ska ge ost. Jag tänkte att vi får ju se hur det blir med det där. Men så när jag satt och fikade så dök det upp en rar liten krabat som cirkulerade runt mig, hoppade på varenda möbel i närheten. Kanske är det den som är min husfågel?!

FågelkompisLetar efter ost i lådan?

Här är smyggången i ena rabatten som jag lade för någon helg sedan. Ska bli kul att se hur det blir när allt står i full blom, smygigt värre hoppas jag!

Smyggång

Sen satt jag halva kvällen och googlade på skifferplattor och kantsten. Skissade på att anlägga om halva lotten. Så småningom vill jag få dit mina favoritväxter, så kallade mormorsväxter. Jag vill även ha en stor ingång i bågform med något trevligt som klättrar över den. Sen kanske även en smalare båge till utgången mot komposten. Har så mycket idéer! Ska först och främst se vad som kommer upp och odla grönsaker i de befintliga bäddarna i år. Om jag är kvar nästa år så kan jag börja göra om och anlägga nytt. Det är planen.

Anlägga nytt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s