Hemmaodlingen

pelargoner

Hemma i mitt köksfönster är det fullt av diverse växter, se nedan, men i mitt stora rum har jag bestämt att det bara ska vara krukväxter. Och pelargonerna på bilden beskar jag i vintras och de mår prima, breder ut sig och blommar för fullt, med ännu fler knoppar på g. Den i mitten och till höger har jag själv odlat från frö.

intepalmkålPalmkålen som inte blev palmkål. Melon, gurka, squash eller pumpa, who knows?!

Jag hade fröbytardag med en ung dam för någon månad sen och fick då en massa frön som jag inte hade planerat från början. Bland annat var det palmkål, ytterst spännande tänkte jag! Men sedan sådda och uppväxta ser jag att det är något helt annat, en gurkväxt av något slag. Spännande men också en besvikelse, för nu kan jag inte tänka mig min odling utan palmkål. Måste alltså köpa mer frön, det är den enda självklara slutsatsen! Nedan på bilden syns en tomatplanta, och jag har ju såklart alldeles för många då VARJE frö ALLTID gror…en lär sig aldrig. Oh well, bra att byta bort med folk, vitlök ska jag få i utbyte av honungsgubben på jobbet. Kan en kalla detta Den gröna marknaden?!

Mer saker jag förkultiverar i köket är: purjolök, brysselkål, persilja, romansallat, basilika, vallmo, stockros och så har jag förgrott potatis som nu landat i det nya potatislandet. Åh, smaka på det ordet, POTATISLANDET. Tänk att jag har ett! Hejs!

tomat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s