Skottodling hemma

Hej och hå vad veckorna kan gå! Svisch svisch. Massor har hänt i lotten, lottgrannarna tycker jag har FÖR mycket för mig. Jag säger ”jag har så mycket att göra”. De säger ”men du som har så fint, jag förstår inte vad det är du ska göra?!”. Jag har så många projekt som de inte ser än, och ja det är ju fint nu också, men sen!!

Hemma ”odlar” jag också. Har just nu fått dille på groddar och skott. Håller på och testar mig fram hur jag ska kunna grodda lättast möjligt utan att köpa grejer eller fixa för mycket. Det är bra att vara lite lat, en blir kreativ! Såhär ser det ut just nu lite överallt på skottfronten:

Solrosgroddarna

Det är så fint med solrosorna hur de växer. Först lägger jag dem i blöt, låter dem ligga i en sil och sköljas några gånger per dag så de får en grodd. Sedan sätter jag dem tätt tätt. Det fröna successivt gör är att; poppa upp, lägga sig på sned, växa upp med gamnacke, sedan ha hatten på sned och till sist gapa stort. Sen är det dags att skörda. Gott gott.

solrosgap

Liknande groningsprocess med ärtskotten. Däremot så skördar jag dem två gånger, och solrosorna bara en. Eftersom ärtskotten har flera bladpar vid skörd så klipper jag av skottet ovanför de nedersta bladparen så kommer det ett nytt skott. Andra skottet kommer lite långsammare så sedan kasserar jag ärtan. Har blötlagt pö om pö så jag kan skörda något litet skott nästan varje dag. Mums mums.

ärtskott2

Annars så växer ”palmkålen” bra. Den blommar och blommar. Jag surrar där med penseln som ett bi men får ingen frukt. Torra blommor en efter en faller ned i krukan med sin falnade färg. Ingen frukt = ingen aning om vad det är för växt. Eller jag anar ju gurka, men vad vet väl jag. Endast plantan allena sitter inne på hemligheten, och verkar onekligen vara svårflörtad!

%22palmkålen%22 blommar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s