Min första potatis någonsin!

potatis2

Hej och hallå igen! Efter en resa till Berlin är jag åter hemma och fnular runt i lotten, samt skördar. Om kantarellerna är skogens guld så är väl ändå potatisen jordens guld?! Igår var jag uppe i lotten och pratade med grannen Barbro 70+ och fick mig ett infall att provskörda potatis. Hon blev så nyfiken och hängde på. Med grepen i jorden hittade jag guldklimp efter guldklimp. Vi tjöt av glädje för varenda en, högre och intensivare. Efter en stund kom vi på att de som bor i närheten kanske tror det hänt något så vi dämpade tjuten, men lika barnsligt förtjusta över fynden. Tänka sig, nu har jag odlat min första potatis någonsin. Sann fröjd.

grep

Jorden blir så fin och lucker efter potatisodling, jag ska nog odla något där efter varje potatisplanta som skördas. Nyttja den nya fina luckra ytan.

bär

I lördags plockade jag hem lite olika bär. Allt är inte moget, men jag kunde nog egentligen fylla mer än den lilla ask jag tog med hem. Och just nu samtidigt som jag skriver, sitter jag och surplar på en smoothie gjord på lottens sallat. Sallatslådan har verkligen varit en hit! Lottgrannen är själv sugen på att göra en liknande anordning som jag, jag förstår henne, som jag skördat! Adjö 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s