Semestertider, men inte för grönsakerna

vallmo(Vallmo från kryddhyllan)

Hej. Jag inte förstå, vad tiden kan gå! Efter mina två resäventyr så har jag hunnit precis typ inte alls mycket i lotten, så det har blivit ännu mindre bloggande. Växterna har dock inte haft semester så jag försöker hänga med!

balkongtomaterbasilika

På balkongen växer tomat av två olika slag, baby och vanlig, samt basilika. Tomaternas klasar är så vackra. Hoppas att frukterna hinner få färg också, det är ju ändå österläge här.

pumpa1 pumpa2

I lotten går det undan (äntligen!) Pumporna har jag fått bygga stödställningar till lite sporadiskt för att de inte ska ligga och släpa på jorden, bli uppätna och fula. Ganska gulligt faktiskt blir det, och supermysigt att sitta på huk framför omfamnandes av pumpor i synfältet och beskåda utvecklingen. Hoppas nu bara det pollinerar bra och att de gamla hallonstörerna håller med bomullslinan. Än så länge går det bra.

kålrabbi

Kålrabbin växer, tack och lov. Sådde kanske 10 stycken och fyra kom upp, fler än förra året iaf då det kom två. De är så himla himla fina, nog min favoritgrönsak både till utseende och funktion . Lite småätna på men inte så farligt, en måste ju inte äta blasten om än att den är god.

bondbönor

Och bondbönorna…egentligen gillar jag inte bondböna så mycket men nu är de perfekt mogna för att ätas råa, en heeeeelt annan grej. Supergott, faktiskt. Ska skörda lite ikväll.

palmkål

Skänk allt ditt hopp till den riktiga palmkålen. Sådde den väldigt sent men tänkte att den ju växer så länge det är varmt och det kan ju vara det länge + att en skördar ju under hela vintern sen så den har god tid på sig ändå. Men så små så små, och sniglarna är stora. Håll dina tummar och tår!

lottentomatblomma

Jag hade ju nästan oändliga mängder tomatplantor och satte dem lite här och där i lotten, det fick bära eller brista. Och så kommer det blommor! Hoppas jag får gå runt och skörda lite här och lite där, det skulle vara ett trevligt icke-planenligt resultat. Hejdå!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s