Bästa salladstipset!

salladstips1

I sommar har jag ätit väldigt mycket sallad, ungefär två av dagens tre stora måltider. Jag vill gärna få i mig så mycket grönt som möjligt då det är det allra nyttigaste vi kan äta. Så därför vill jag tipsa om ett bra sätt att få i sig mycket grönt.

För det första så tar jag grönsaker jag gillar, eller har hemma…eller har i lotten. Jag vill använda så mycket som möjligt från grönsaken, exempelvis blasten på kålrabbin och blasten från moroten. För att slippa idissla så finhackar jag det smått smått smått. Morotsblast har dessutom inte en så rolig smak i sig men om det finhackas och blandas med annat så märker en inte smaken men får i sig det nyttiga gröna. Från löken tar jag blasten enbart, annars blir det för starkt enligt mig.

salladstips2

(primörer från lotten)salladstips3

Samma gör jag med just sallaten. Och här tar jag mängder! Som en stor sallatspåse, fast jag väljer flera sorter samtidigt för variation. Sen hackas det smått smått smått.

salladstips4 salladstips5

Resten av grönsakerna kan en ha varierande storlek på, jag gillar dock allt finhackat. Sedan tar jag en stor gaffel surkål. Ofta vill en ha lite syra i, vinäger eller citron. Jag har valt surkål för det är något jag vill äta men får aldrig i mig, därför maskerar jag den i salladen samtidigt som jag får syran. Jag har ibland i lite citron också. Jag tycker även om att ha något knaprigt i, som frön och gojibär. Sedan tar jag ganska mycket olja i, och till sista salt och peppar, eller andra trevliga kryddor. Färska kryddor finhackar jag också. Ja gott folk, det var mitt tips på att få i sig mycket grönt på ett lätt sätt. Saftigt och gott blir det också, svalkande i dessa söderhavsdagar. Adios!

salladstips6

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s