Äventyr och skörd

Rasta Barbro

Idag tog jag med Tove-Lo till lotten! Eftersom att hon är så himla sprallig så tänkte jag att hon behövde få springa runt på äventyr. Barbro hade vaktat lottområdet och sett till att hon inte missade när katten kom. De var ute och promenerade lite för sig själva, och vi alla gick in i diverse lotter med Tove-Lo som ursäkt och spanade på det ena och det andra 🙂

KattpåspaningNöjd och lugn

Hon var väldigt duktig, som en liten hund. Och hon blev mycket lugn och nöjd. Åt inget men la sig i buren av sig själv, och hittade tillbaka till min lott och buren! Är så otroligt imponerad. När Sofia kom så la sig Tove-Lo i buren och bara var medan Sofia låg nedanför och pratade. Så himla mysigt. Det ska vi göra om!

Lottskörd rotsaksgratäng

Jag har skördat jättemycket babytomat, och lite stora också. Men jag tar dem innan de rodnat ordentligt för att ge de kartiga på plantan en skjuts och tar in de färdigutvecklade men gröna för mognad i fönstret. Idag har jag skördat av mina tre sorters morötter och en hel del potatis. Gratängen fick min egenodlade lök, morötter, potatis, lottgrannens gåva av gulbetor och min egenodlade palsternacka. Så himla lyxigt (och hårt arbete). Pumpan nedanför på bilden skördade jag för någon vecka sedan, soppa, gryta och rostade pumpafrön har det blivit av den. Fast jag har fortfarande kvar en stor bit, tar ett tag att äta upp. Mums!

pumpa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s