Blommor och mat

Fältvädd

Vädd, jag skulle kunna ha hur många sorter som helst. Igår var det höstmarknad i stan och jag köpte på mig lite perenner. Nu vet jag ju vad jag har i lotten och hur mycket utrymme jag har att använda till nya växter. En del har ju rykt också på vägen, praktlysingen exempelvis, hua! Den här skönheten, fältvädd, samt höstvädd, röd solhatt (bilden nedan), lila solhatt och fingerört har flyttat in i min lott. Den glesa perennarabatten är numera utfylld. Kan knappt bärga mig tills allting spirar på våren!!

röd solhatt rabatt(Ursäkta superdålig bildkvalité)

Idag har jag fått så himla mycket gjort i lotten. Klippt gräs, beskurit syrén (som jag ska återanvända), skördat, pratat med lottgrannarna, rensat, röjt och planterat. Nu har jag tagit upp resten av potatisen och morötterna. Detta kommer räcka minst en månad, och jag äter potatis nästan varenda dag. Härodlat och ekologiskt 🙂

skörd

I fredags var jag uppe i lotten med Tove-Lo och satte blomlök samt skördade tomat. Jag kom hem med 4 enliterspåsar fulla med tomater. Hade redan ett gäng innan på mognad i fönstret och nu tillkom det en stor mängd. Och idag var jag tvungen att skörda en liter till. Inte mig emot. Det här ska jag garanterat göra om nästa år…note to self.

tomatskörd(Tomatskörd – 1 liter)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s