Senhösten

Hej! Nu var det längesen och ni kanske trodde bloggen var nedlagd eller att jag slutat i lotten. Icke. Jag har bara haft annat för mig, och när jag väl varit uppe i lotten så har det motbjudande vädret inte fått mig att stanna extra och fota. Men det händer grejer ändå!

novermberskörd

Jag har skördat det sista känsliga, palsternackan. Jag har fortfarande persiljerot kvar i den röda lådan, får se om det klarar vintern och sätter fart på våren. Ett experiment alltså. Purjo finns det fortfarande kvar, jag har bäddat om fötterna på det ena och på det andra i lotten, men någon äter och äter så jag måste skaffa nät!

purjoätengrönkålfrusen(Små isdroppar på grönkålen, idag var det kallt ute)

Några brysselkålspelare växer men blir också ätna på. Måste skaffa mer nät! Idag har jag nätat in en grönkål och en brysselkål, vi får se om det hjälper. Grönkålen är för övrigt pytteliten då jag köpte och sådde den i juni tror jag det var, vanligtvis sår en den ganska tidigt på våren. För övrigt så har jag inte sett grönkålen och ruccolan som jag satte små små plantor av innan min semesterresa. Även om jag varit och bökat i landen så trodde jag att alla hade blivit uppätna. Men för någon vecka sen var de bland brysselkålen det enda gröna och krispiga som stack upp. Bara att tacka och ta emot.

ruccolakålochbrysselkål(Kolla ruccolan som jag gett stöd, den gick i blom. Jag har smakat, det är ruccola 🙂 )

Höstgrävnigen har det blivit sisådär med. Jag hann bara med 2 av 4 bäddar innan det blev stenhårt i marken. Men jag har börjat täcka saker med löv, hoppas att det gör något. Nästa år ska jag verkligen täckodla på allvar. Jag har hittat en massa tips och råd på hur en odlar med mördarsniglar, ska bli spännande att prova.synätkålundernät

Så nu återstår planeringen för nästa år. Vad ska jag så, när ska jag så? Har redan införskaffat mig två miniväxthus och ska skaffa mer nät, det ska bli nätets år det nästa. En resumé av denna säsong och mina lärdomar kommer, det har varit himmelens givande och mycket jobb att odla ordentligt för första gången i mitt liv! På återseende.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s