Lotten m.m. på hjärnan

I helgen var jag och införskaffade mig mer saker till lotten, ja jag har bara lotten, balkongen och rabatten på hjärnan. Mina vänner går ut och äter, går på bio och går på konserter. Jag sparar alla mina små slantar till odlingens utveckling den här våren, för utan mina nya investeringar kommer jag inte lika långt som jag vill. Jag har fantiserat och planerat, och nu har jag gjort en del inköp. Det känns lite märkligt att köpa på sig en massa saker, saker som passar sig bra i exempelvis förråd som förvaring. Det ser nog ut som en helt annan organisering på gång när jag handlar. Och jag får faktiskt nypa mig i armen och fråga mig själv ”har jag verkligen en lott, en plats att odla på eller är det bara i min fantasi?”. Men jag har ju det och maskineriet börjar arta sig.

fönsterhyllaSkohylla från Jysk, superbra för förkultivering och rotning av sticklingar i köksfönstret 🙂

Tre steg
För att jag ska kunna plantera ut så starka och stora plantor som möjligt går hela maskineriet igenom tre steg. Först förkultiverar jag hemma (vissa plantor) eller i lottens miniväxthus, planterar sedan om och sätter plantorna på tillväxt för att sedan när de är tillräckligt stora plantera ned dem i bäddarna, på balkongen och rabatterna. För att kunna dra upp så mycket plantor som möjligt så krävs det en massa prylar och saker, investeringar som dock kan återanvändas år efter år. Helgens inhandlade är en hel del i att kunna få igång produktionen ordentligt, och som tack när jag kom hem så tittade några kålplantor upp i brättet. Vi är på G 🙂  tittuttittut2Titta på den lille lila kålrabbin, ”här kommer jag!”

Och nu är jag glad för alla krukor jag samlat på mig genom åren, ”bra att ha” -inhandlingar och egengjorda av förpackningar. Perfekt till alla sticklingar och sådder.Egengjordkruka

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s