Den första dagen

Idag har jag varit i lotten ordentligt för första dagen detta år, helt underbart måste jag säga efter all längtan och förkylningar. Såklart så mötte jag Barbro som gått runt och tittat på allt möjligt med sina förstoringsglas till ögon och såg vårtecken var än hon gick. Jag hade visst en massa knoppar på gång jag med, men jag var där för att göra årets första arbete i lotten. Idag var den stora beskärningdagen!

lillkornellen Glömde ta bild innan men hej vad lite genar som spretar inåt i busken nu och jag jämför! Och inga långa grenar som ligger ned mot marken och växer uppåt därifrån. Får se hur busken växer till sig nu och ta bort det sista spretet i sommar. StorkornellenföreDen stora kornellen föreStorkornellenefterDen stora kornellen efter, ja, jag tog i med hårdhanskarna den här gången. För mycket gammalt och tillfälligt klippta stumpar som stått i 5-10 år och halvstympats då och då, lite här och lite där! Away!

Jag har alltså beskurit alla mina bärbuskar och kornellerna. De där kornellerna. Förra året tog jag mest bort ”rockhängarna” och fixade lite men de har växt som galningar så i år var jag radikal! De är ”pö om pö lite som man känner för och där de sticker ut i vägen”-klippta. Många kvastar! Jag försöker styra upp dem nu så att de växer från botten, med raka grenar och inte en massa gammalt som nya skott får snurra sig runt för att ta sig till solen. Då kornellen är väldigt starkväxande så tänker jag att det är en bra buske att prova på, vi får se vad det blir för resultat.

brätte28e

Hemma så växer det i brättet. Kålplantorna…kommer kanske bli gängliga, men de växer iaf. Ska så en ny omgång imorgon, vi får se vilka som blir bra och inte. En vet ju inte riktigt hur förhållandena är i sina fönster, nu ska jag ta reda på det.

rotselleri28e

rotselleriocksåRotsellerins grodd och tillväxtsätt

Ja, jag har haft en helt fantastisk dag i lotten idag. Äntligen kan en börja GÖRA något. Och såklart så måste man ju lapa lite sol och äta macka med hett te till också, det hör till lottenlivet 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s