To do i Mars

Mars är tänkt att bli en riktig fixarmånad, många stora saker som ska ordnas med. Den har börjat bra med fint väder och fixande, och februari blev också produktiv. Detta har jag fått gjort i februari:

Sy ihop nät, kalka i lotten, beskurit buskar, köpt redskap, kalk och vermiculite, skaffat skohyllor till fönstret och monterat ihop, skaffat fler brätten, köpt trä, sågat, filat och sandpapprat, dessa ska bli skyltar, köpt plastlådor som ska bli kallbänkar på balkongen, förkultiverat plantor, beskurit krukväxter och planterat sticklingar, målat pallen på balkongen och gjort i ordning en liten sålåda till balkongen.

Alla ni som själva målat om saker vet att det låter så snabbt gjort men att det tar ganska så mycket tid. Sandpappra, först grovt, sedan finare och sedan måla 3-4 gånger. Men det är kul! Och katterna har varit med och nosat, inga gula tassavtryck någonstans så de har skött sig bra 🙂 Såhär så såg pallen ut innan, efter första målningen och nu efteråt:

Pallen före Pallen emellanPallen efter

Så, jag fått gjort en hel del, små steg framåt. Och nu fortsätter avcheckningen av nästa lista för denna månad. Detta har jag tänkt att få gjort:

Inköp: tillväxthylla, anläggningsmaterial (flis, grus, sten m.m.), planteringsjord, såjord, surjord, hästgödsel, elrör till kålbädd
Måla: tillväxthylla, bordet, soffan
Sy nya fodral till sittdynorna, köpa tyg
Säkra röda lådan
Samla på kartonger och överblivet fnöskigt växtmaterial
Få upp rundeln
Lägga marksten i stora ingången
Måla och snickra ihop skyltarna
Göra i ordning lite på innergården och balkongen
Förhoppningsvis gräva om komposten
Fökultivera (beroende på hur mycket som tog sig i feb): Broccolo, Kålrabbi, Trädkål, Palmkål, Vitkål, Brysselkål, Rotselleri, Persiljerot, Mangold, Purjolök, Salladslök, Kronärtskocka, Selleri, Majrova (test), Brytböna, Tomat, Cymbalblomma, Solros, Rosenskära, Sommaraster, Sallat

Nu när vädergudarna är med mig så tänkte jag få fart! Vi hörs!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s