Lotten mitt lilla paradis :)

kvällslotten

Kvällar som denna är det väldigt svårt att gå ifrån lotten! Så lugnt, fint och varmt och alltid finns det tusen saker att göra. Jag plockade med mig rabarber, gräslök och syrén hem, alltid får en med sig något.

tulpanerna rabatt

Rabatterna spirar i vårprakt fortfarande, så himla härligt att bara sitta och glo en sväng då och då, vila ögonen på något.

miniväxthusen pelargonerna trivs

Miniväxthusen levererar. Plantorna växer på sig och framförallt pelargonerna trivs i den tropiska värmen, de kommer bli så stora och fina 🙂 Fler plantor kommer pö om pö när jag får ändan ur att plantera om hemma och ta med plantor upp hit. Hemma tar tomatplantorna nu upp 2 plastlådor av 3, så palettbladen och gummiplantans sticklingar får åka upp direkt till miniväxthusen…när jag får ändan ur…

bäddarna bäddarna2

Så här ser bäddarna ut nu!! SÅ HIMLA SKÖNT att ha dem gjorda. Kan ibland bara sitta på stengången i rundeln och djupandas och titta ut över bäddarna, det blev som jag tänkte! Helt fantastiskt, så himla kul projekt. Jag trodde väl inte för tre år sedan att jag skulle lägga all min fritid till att googla halm, sten och gräva i tung jävla lerjord. Men nu kan jag inte riktigt tänka mig något annat att göra med min tid 🙂

ogrästäckning

Min nya odlingsmetod för i år är ju täckodling, därav all halm. Men jag använder också ogräsrens att lägga på halmen också som täckodling. I ogräset finns massor av näring och om en låter rötterna torka ut längst upp på täcket så får de inte fäste att växa vidare utan komposteras så småningom och blir till näring till jorden. Den vänstra bädden väntar på tomatplantorna som är krävande vad gäller näring, detta är alltså förberedelse inför deras ankomst.

täckmaterial täckmaterial2

En måste hela tiden fylla på med material till täckningen, idag lade jag på mer ogräs eftersom det från förra veckan redan torkat upp. Jag byggde idag också vidare på en täckning av en bädd där jag i grunden använder rabarberblast och lägger ogräs ovan. Jag är så otroligt bortskämd med rabarber så jag låter faktiskt några stängler också få användas i täckodlingen, de som är så långa och smala och mest jobbiga att göra iordning. vattning vattning2

I och med att jag täckodlar i ett område med mycket sniglar så har jag läst mig till att en då kan punktbevattna, vilket är det jag nu försöker göra. Jag vattnar bara där plantorna är, i fåran eller precis vid plantornas bas. På det sättet hålls täckmaterialet torrt och är förhoppningsvis inte så gästvänligt för sniglarna. Håll tummar och tår!

Kålrabbin kålrabbins blad

Hemma på balkongen växer det så det knakar! Kålrabbin har lika stora blad som min hand och har börjat få sin lilla knöl längst ned på stammen. Kålrabbi är nog den vackraste växt jag vet, så det är ju bra att ha ett gäng på balkongen att lägga ögonen på i morgonsolen eller när som helst när en får behov av något vackert! Hejs!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s