Oktober

Jag har ju inte berättat för er om oktobermånad! Det var en månad av slit och släp på jobbet men i lotten var det mest att skåda och skörda.

LottenGladiolus

Jag trodde faktiskt inte att Gladiolusen skulle hinna blomma, jag satte dem så himla sent. Men medan rosorna höll på att vissna ner stor Galdiolusen i full prakt. Jag passade på att ta in dem i omgångar och ha i vas hemma på byrån.

Blomhav

Detta är ett av mina blomhav, så underbart att bara stå och glo på! Rosenskäran med dilliga blad är en fylld variant som jag sått från frö. Den blå Martornen har jag fått i utbyte av en bekant förra året, och bakom den med stora blad ser vi kronärtskockan som jag också sått från frö. Utan min sådd av sommarblommor hade det inte sett ut såhär, då hade jag inte stannat här flera gånger per lottbesök och trånat, det är en fin känsla.

Ljung

Från jobbet fick jag gammal överbliven ljung som jag planterade i ingången på båda sidor av stenläggningen. Det är ju inga blommor man återanvänder i offentliga planteringar men privat kan man ju låta dem växa vidare 🙂

cykla

Många turer till lotten blev det, rustad med påsar och väskor.

En hel del skördPotatisGrön matMatmatmat

En hel del har jag fått skörda. Det coolaste var ändå all vitkål! Att det överhuvudtaget blev något. Är det något jag ska satsa på nästa år så är det kål. Under vintern nu ska jag lära mig att syra kål, hoppas på en oslagbar kombo nästa år på egenodlat och egensyrat! Det var allt för oktober, hejs!

Blommor

2 tankar om “Oktober

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s