Omskolning, utplantering och nysådd

IMG_4937

Den här veckan har jag fått till det med omskolningarna. Två brätten a 86 plugg var redo att flytta till diverse platser. Först fick en hel del spenat, machésallat och ruccola flytta ut.

IMG_4883IMG_4933

Jag känner mig dock smått bekymrad över hur det här ska gå… Förra året bodde en harunge på innergården och jag antar att det var dit all min utplanterade sallat gick. Ingen harunge i sikte i år än. Men så kom jag på att året innan odlade jag massa persilja och det blev löss på dem för att det var så mycket myror i backen. Jag har ju inte försökt ordentligt här och verkligen gett mig fan på det, men jag känner att jag ska ha låga förväntningar. Plus, att nu när jag grävt ganska djupt emellanåt så är det ju mängder med rötter, både från perenner men även från trädet. Så vi får verkligen se hur det här går. Jag ska prova att så allt möjligt, till och med morot som kräver djup, vilket inte finns. Men, en vet aldrig. Så igår direktsådde jag lite också. Det blir ett spännande experiment det här. I värsta fall får jag väl ersätta allt med blommor, allt möjligt finns på G i min ”barnkammare”.

IMG_4940

Idag var det så varmt redan kl 08 på morgonen att jag var ute och planterade och omskolade kålplantor i shorts och barfota. Vilken premiär!! Tove-Lo var med och snokade. Sen fortsatte jag på balkongen att fixa till ”barnkammaren”, mycket stök med två katter, 80 plantor och jord. Sådde nytt inne också, ca 100 plantor av diverse ting. Men sen kan man andas ut, nu är det klart för den här omgången. Vi får se hur det går 🙂

IMG_4941

På innergårdstrappen har jag pyntat med vårblommor, nu puttrar det på i varenda hörn som går här. Så himla härligt att maskineriet är igång! Jag lullar mest runt, njuter och får en hel del gjort samtidigt. Vilken underbar årstid, i år hinner jag med mentalt känner jag, det är värt allt!

IMG_4884 IMG_4885

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s