Årets första lilla skörd :)

IMG_5122

Den här stunden har jag längtat till, att kunna plocka lite här och lite där. Idag blev det mackor med egenskördade grönsaker på och en skål sallad till middagen.

IMG_5131IMG_5119

Jag fick ihop en hel del spenat, några stora blad romansallat, gräslök med blommor, några blad machesallat, några stjälkar kruspersilja, rädisa med massa blast samt tre små stjälkar selleri.

IMG_5130

Idag har jag planterat om och planterat ut kanske över 50 plantor om inte mer. Det är nästan fullt nu i båda miniväxthusen. Men men. Jag har utökat landet lite genom att beskära rabattkanten i höjd med plattorna, så jag får maximalt med plats att odla på. Fick ner ett gäng små sallatsplantor där så jag är nöjd 🙂 Sedan har jag även breddat lite till vänster om pionen på bilden ovan (höger på bilden nedan), fick ihop en ”redig” yta som blev täckt av sallat, små små blomkålsplantor och dill. Dill ska jag ha runt all kål så att kålfjärilen förhoppningsvis inte hittar hit.

IMG_5126

Det är helt enkelt ljuvliga tider nu med mycken längt. Varenda cm som finns tillgänglig ska täckas av något tillslut. Jag samodlar och odlar saker om vartannat. Mycket ska växa på sig först innan det ska placeras ut. Genom att förodla det mesta så får man kontroll på plantorna och kan arrangera dem optimalt. Nu är det bara att vänta, längta och njuta som gäller. Hejs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s